Cerinţe pentru machete

FORMATURI

ACCEPTABILE

FORMATURI

INACCEPTABILE
CERINȚE

GENERALE

MODELUL DE
CULOARE
PROFILUL
TEXTUL ÎN CURBE
Ai, Ps, Id > Ctrl+Shift+O
Cdr > Ctrl+Q
SCARA
REZOLUȚIE
ACOPERIREA MAXIMĂ
CU CERNEALĂ
PARAMETRII
pentru culoarea
neagră intensă
BLEED LINE
margini
pentru tăiere
ZONĂ DE SIGURANŢĂ
distanta de la elemente importante
până la linia de tăiere
ELIMINAȚI TOATE
OVERPRINT-URILE

Calitatea produselor poligrafice începe cu calitatea machetului.

În cazul în care machetul dvs. nu corespunde standardelor respective, prețul la tipărire se majorează reieșind din necesitatea modificării machetelor de către specialiștii noștri.

Verificați cu atenție machetul dvs., furnizați toate materialele necesare, în conformitate cu cerințele de mai jos. Aceasta va asigura producerea calitativă și la timp a comenzii.

După ce machetul este aprobat de către client pentru tipărire, tipografia nu va fi responsabilă de erorile neobservate!

 • Fișierele cu grafica raster nu trebuie să conțină straturi (trebuie să fie un singur strat Background), fără canale Alpha. Dacă în fișierul cu grafica raster este utilizat Clipping Path, atunci înscrieți fișierul ca EPS> DCS off> Encoding Binary.
 • Acoperire mai puțin de 5% nu se reproduce.
 • Obiectele mici și textul de culoarea neagră trebuie să fie 100% Black.
 • Codul de bare și codul QR trebuie să fie 100% Black.
 • În cazul în care în machet sunt prezente efecte speciale din Illustrator, cum ar fi transparența, umbra și alte efecte similare, atunci fișierul obligatoriu trebuie să fie rasterizat cu o rezoluție de 300 dpi și prezentat în format .tif
 • Prezentați machetele fără scale de control și marcaje de tăiere. În plus, atașați la machet fișierul .jpg cu toate marcajele.
 • Dacă aveți nevoie de serviciile de finisare, machetul trebuie să includă un contur vectorial, care se indică prin următoarele culori: conturul pentru ștanțare – roșu, conturul pentru biguire – verde, pentru tăiere – albastru, elementul de ridicare pentru folio/embossare se marchează cu culoare neagră.
 • Nu utilizați în machet Pantonele, imprimantele digitale nu imprimă pantonele. Rețineți că SPOT-Pantone și Pantone transpus în CMYK sunt diferite!!! Pentru potrivirea culorilor, puteți comanda un tipar de probă.
 • Nuanțele de culori cu valoare mai mică de 8% și nuanțele întunecate peste 92% pot să nu fie vizibile.
 • Zonele imprimabile maximale la imprimare digitală sunt de 318x1190 mm.
 • Fișierele cu grafica raster nu trebuie să conțină straturi (trebuie să fie un singur strat Background), fără canale Alpha. Dacă în fișierul cu grafica raster este utilizat Clipping Path, atunci înscrieți fișierul ca EPS> DCS off> Encoding Binary.
 • Grosimea minimă a liniei este de 0,25 pt
 • Pentru personalizare, trimiteți fișierul în Excel pentru informații textuale personalizate sau un set de fișiere tif sau eps pentru informații grafice personalizate.
 • Utilizați numai compresia LZW.
 • Rezoluția (pixeli / inch):
  - format de până la 5 m2 - 300 dpi
  - format de la 5 la 15 m2 - 150 dpi
  - format peste 15 m2 - 300 dpi
 • Distanța prestabilită dintre copii este de 0 mm. Specificați dacă aveți nevoie de spații între copii.
 • Dimensiunea fișierului nu trebuie să depășească 300 Mb.

CERINȚE PENTRU DIFERITE TIPURI DE PRODUSE:

Сărți de vizită

Сărți de vizită

Elementele importante de pe cartea de vizită trebuie să fie amplasate la o distanță nu mai mică de 4-5 mm de marginea liniei de tăiere + rezerva pentru tăiere de 2 mm.

Buclete

Buclete

Dimensiunea bucletului trebuie să fie de: 97-100-100 mm și, respectiv partea verso/interioară a bucletului - de 100-100-97mm. Elementele importante ale bucletului trebuie să fie amplasate la o distanță nu mai mică de 4-5 mm de la marginea liniei de tăiere și biguire/falțuire + rezerva pentru tăiere/stanțare de 2 mm.

Produse poligrafice cu multe pagini

Produse poligrafice cu multe pagini

- Pentru o ediție cu multe pagini, machetul imprimat trebuie asamblat în mostra finită (respectarea dimensiunii originale a mostrei este opțională).

- Pentru broșurile pe bază de clei termic, coperta se prezintă sub formă de Spreads (paginile 1,4 și 2,3) într-un machet separat + cotor. Pe partea din cotor marginile interioare ale tuturor paginilor se majorează cu 10 mm (lipirea va consuma ~ 5 mm + big).

Produse cu ștanțare

Produse cu ștanțare

Machetul produsului tăiat trebuie să aibă o rezervă de 3 mm pentru stanțare.

Pungi de hârtie

Pungi de hârtie

Elementele importante trebuie să fie amplasate la o distanță nu mai mică de 10-15 mm de la marginea liniei de tăiere și biguire/falțuire + rezerva pentru tăiere/stanțare de 3 mm.

Cutii

Cutii

Elementele importante trebuie să fie amplasate nu mai aproape de 5-7 mm la marginea liniei de tăiere și biguire/falțuire + rezerva pentru tăiere/stanțare de 3 mm.

Păhare din hîrtie

Păhare din hîrtie

Elementele importante trebuie să fie amplasate la o distanță nu mai mică de 5-7 mm de la marginea liniei de tăiere și biguire/falțuire + rezerva pentru tăiere/stanțare de 3 mm. Design/adaptarea machetului se face strict în conformitate cu desenul liniar al cuțitului.

Ambalaje pentru Fast-Food

Ambalaje pentru Fast-Food

Elementele importante trebuie să fie amplasate la o distanță nu mai mică de 5-7 mm de la marginea liniei de tăiere și biguire/falțuire + rezerva pentru tăiere/stanțare de 3 mm.